4 redenen om voor een betonlook PVC vloer te kiezen

Heb jij je ogen ook op een betonlook PVC vloer laten vallen? Dan ben je in ieder geval niet de enige. In de afgelopen jaren is deze vloer namelijk een stuk populairder geworden. Deze populariteit is voor een groot deel aan enkele specifieke kenmerken te danken. Voor vele huiseigenaren is het een simpele rekensom om voor een betonlook PVC vloer te kiezen. Maar, ook in het zakenleven zie je dat er steeds vaker voor een betonlook PVC vloer gekozen wordt. Ook in kantoren zie je deze vloer namelijk terug komen.

Dit is uiteraard allemaal niet zonder reden. Nee, er zijn bepaalde, zwaarwegende redenen waarom men voor een betonlook PVC vloer kiest. Wij hebben de 4 belangrijkste redenen hieronder uiteengezet.

Goed voor de portemonnee

Het is een feit dat een betonlook PVC vloer een stuk goedkoper is dan vergelijkbare vloeren. Een alternatief voor een dergelijke vloer zou bijvoorbeeld een echte betonnen vloer zijn. Een dergelijke vloer kost echter veel meer geld; zowel in aanschaf als in plaatsing als in onderhoud. Dit is dan ook één van de redenen waarom veel mensen voor een betonlook PVC vloer kiezen. Met het geld dat bespaard wordt, kunnen tenslotte ook leuke dingen gedaan worden.

Hoge kwaliteit

We kunnen daarnaast ook stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van een betonlook PVC vloer dik in orde is. Als we het prijskaartje naast de kwaliteiten leggen, valt namelijk ook direct op dat een dergelijke vloer beter is dan vergelijkbare vloeren. Een betonlook PVC vloer is behoorlijk krachtig; het kan een behoorlijk gewicht dragen per strekkende meter. Daarnaast is het ook nog eens waterbestendig, is het toepasbaar in combinatie met vloerverwarming en is het ook nog eens duurzaam. Normaliter kan je van een betonlook PVC vloer behoorlijk lang genieten. Daarbij is het uiteraard wel van belang om de vloer op een normale manier te gebruiken en te onderhouden. Over het onderhoud kan je hieronder nog iets meer lezen.

Voldoende keus

Een betonlook PVC vloer is niet zomaar een betonlook PVC vloer. Nee, als je enkele van deze vloeren naast elkaar legt, zie je direct wat wij bedoelen. Door verschillende patronen en door verschillend kleurgebruik ontstaan er behoorlijke verschillen tussen twee betonlook PVC vloeren. Hierbij hebben wij het advies om op internet bij een groothandel, bijvoorbeeld Vloer & Raamdecor, het totale aanbod te bekijken. Op basis daarvan kan je bepalen welke variant je het mooiste vindt én welke variant het beste in je huis past.

Onderhoudsarm

Elke vloer heeft onderhoud nodig. De ene variant heeft echter een stuk meer onderhoud nodig dan de andere variant. Een betonlook PVC vloer valt onder de noemer ‘niet al te veel onderhoud nodig’. Het enige wat je moet doen, is de vloer af en toe grondig reinigen. Hiervoor kan je echter een stofzuiger en een dweil gebruiken. Ook dat is dus niet al te lastig en dat is dan ook een groot voordeel van deze vloer. Je kunt profiteren van alle voordelen, terwijl je zelf niet al te veel tijd en moeite hoeft te investeren.