5 redenen waarom een goede slaaphouding belangrijk is voor je gezondheid

Een goede slaaphouding is erg belangrijk voor je gezondheid en hoe je je overdag voelt. Wij geven je in deze blog 5 redenen waarom.

  1. Een goede slaaphouding vermindert pijn

Een slechte slaaphouding kan leiden tot pijn in de rug, nek, schouders en andere delen van het lichaam. Deze klachten leiden tot een slechtere kwaliteit van slapen, die dan weer leiden tot ergere klachten. Om deze cyclus te doorbreken is een goede slaaphouding erg belangrijk en kan het gebruik van een goed kussen hier veel bij helpen. Wil je weten welk kussen het best bij jou past? Kom gerust langs bij onze beddenzaak in Eindhoven.

  1. Het is beter voor je bloedcirculatie

De bloedcirculatie wordt verbeterd door middel van een betere slaaphouding. Druk op bepaalde delen van het lichaam vermindert namelijk en stimuleert zo doorbloeding. Op deze manier worden je spieren en organen beter voorzien van zuurstof- en voedingsstoffen.

  1. Je krijgt minder last van ademhalingsproblemen

Vooral als je last hebt van slaapapneu of snurken is een goede slaaphouding erg belangrijk, omdat dit zorgt voor een betere ademhaling tijdens het slapen. Bij het slapen op de rug kan de tong naar achter zakken en de luchtwegen blokkeren. Dit zorgt voor een daling van het zuurstofniveau in het lichaam en het gevaar dat je stikkend wakker kunt worden. Deze klachten worden ook wel OSA of obstructieve slaapapneu genoemd. Hierbij riskeer je de kans op slaperigheid overdag, geheugenklachten en overgewicht, waardoor de apneu weer verder toeneemt.

  1. Ook de spijsvertering verbetert

Wanneer je op je linkerzij ligt, liggen je maag en darmen weer op hun oorspronkelijke positie. Bij het slapen op je andere zij wordt het eten juist in een keer verbrand, in plaats van dat het beetje bij beetje verteerd wordt. Ook vermindert het slapen op je linkerzij de kans op reflux.

  1. Je voelt je veel meer uitgerust

Een goede slaaphouding kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Wanneer de drukpunten van je lichaam goed ondersteund worden, kun je dieper slapen en wordt je uitgerust wakker. Om dit te behalen is een goed bed van groot belang. 

Kortom, een goede slaaphouding is erg belangrijk en kan veel bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn. Probeer daarom verschillende slaapposities uit om erachter te komen welke het beste bij jouw lichaam en behoeften past. Wil je extra informatie? Bekijk meer op Matrasatelier.nl.