De 3 blijvende trends voor in de keuken

Na een gesprek met de experts van Keukenloods, zijn we ervan overtuigd dat onderstaande keukentrends niet alleen in het ‘nu’ een zullen trend zijn, maar ook in de toekomst nog steeds populair zullen blijven. Zie hier wat aan te passen, wanneer je keuken echt om een upgrade vraagt:

Het keukeneiland 

Waarom brengen we niet meer tijd in onze keukens door buiten het bereiden van de maaltijden? U kunt enkele innovatieve manieren overwegen om meer leefbare ruimtes te creëren die bij uw levensstijl passen. Voeg een groot kookeiland toe aan uw keuken voor extra opbergruimte, een ruimtelijke ontbijtplek of met het idee van een extra werkplek om bij thuis te werken. Of je nu een gezellige ontmoetingsruimte voor je gezin wilt creëren of gewoon op zoek bent naar een groter oppervlak om dat nieuwe recept op uit te proberen; het keukeneiland is een blijvertje!

Kleurenschema’s

Bruin, leisteen, donkergroen en blauwtinten kunnen leven en verfijning toevoegen aan uw keukenruimte. Aangezien veel mensen meer tijd dan ooit thuis doorbrengen, kan deze upgrade uw dagelijkse leven werkelijk een boost geven. Diepe, natuurlijke kleuren zijn de nieuwe favoriet geworden, welke zorgen voor een rustige keukenruimte die nog lang in de trend zal blijven.

Gebruik voor het beste effect deze aardse kleuren op hout en andere natuurlijke materialen voor een ontspannend effect in de keuken. Matte afwerkingen zorgen voor een bijzonder rustgevende uitstraling. Zorg ervoor dat u de kleuren hiernaast contrasteert met een paar lichtere accenten, zoals een lichtere tegelachterwand of tegelvloer.

Slimme opslag

Opbergruimte is een essentieel onderdeel van elke keuken en met de huidige trends hoeft het er niet saai uit te zien. Laat je muur een beetje ademen door het gebruik van zwevende planken voor een minimalistisch keukendesign. Open planken zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt en meteen voldoende opbergruimte biedt. De zichtbare planken zijn hiernaast ook een geweldige manier om stijlvolle of sentimentele items weer te geven en wat vorm en sfeer toe te voegen aan een functionele keuken.