De trend van het moment: de steenstrip in het interieur

Steenstrips

Natuursteen en baksteen zijn veel geziene aanvullingen aan een interieur. Er zijn een heleboel manieren waarop je steen in je inrichting kunt verwerken. Het is echter een relatief duur materiaal en lastig zelf aan te brengen. Tenzij je kiest voor een steenstrip. Met een steenstrip heb je de lusten van echt steen maar dan zonder de lasten.

Over steenstrip als materiaal

Van oorsprong is een steenstrip is een 2 centimeter dikke schijf van een baksteen. Deze heeft daarom dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen. Steenstrips vormen dus een dunne laag baksteen ideje kunt aanbrengen op een gevel maar ook in het huis. De steenstrips worden tegenwoordig niet alleen meer gemaakt van het steen zelf maar ook van natuursteen of kunststof. 

Bevestigen van steenstrip

Een steenstrip is soms zelfklevend. In andere gevallen kun je ze met lijm vrij gemakkelijk aanbrengen. Ze zien er echter wel uit alsof ze gemetseld zijn. Dat is dan ook de reden dat zoveel mensen er dol op zijn; het ziet er uniek uit maar kost minder geld en moeite. 

Steenstrips

In de keuken

We zien de steenstrip – en dan met name de steenstrip van natuursteen – veel terugkomen in het interieur van de keuken. Daar heb je vaak tegels tegen de muur maar dat kan ook natuursteen zijn. Of een steenstrip, dus. Je kunt dat materiaal gemakkelijk zelf op maat knippen en toepassen in verschillende vormen. Het is een materiaal dat goed past bij de keuken maar let er wel op dat je het goed isoleert en vochtbestendig maakt want in de keuken heb je nog wel eens te maken met vocht.

Een bijzonder accent in de woonkamer

Een stenen muur geeft een uniek karakter aan de woonkamer. Met name als je slechts een deel voorziet van een stenen muur dan kan dit behoorlijk opvallen en geeft het veel mogelijkheden wat betreft de rest van het interieur.