De vloertrends van 2023

De vloertrends van 2023

De vloertrends van 2023: de nieuwste stijlen en materialen in vloeren

2023 is al even onderweg. En uiteraard zijn er ook dit jaar weer nieuwe trends in vloeren die de interieurwereld veroveren. Ben je toe aan een nieuwe vloer? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen? In dit blog delen we met jou de vloertrends van 2023. Laat je inspireren!

Natuurlijke en duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijke trend in 2023, ook op het gebied van vloeren. Natuurlijke en duurzame materialen zoals bamboe, kurk, gerecycled hout en terrazzo zijn dan ook zeer populair. Deze materialen zien er niet alleen prachtig uit; ze dragen ook bij aan een groen interieur en verminderen de impact op het milieu.

Patroonvloeren

Vloeren met een patroon erin zijn helemaal terug van weggeweest. Denk bij deze vloeren aan geometrische ontwerpen, visgraatpatronen, mozaïektegels en decoratieve inlegwerkpatronen. Die patronen geven karakter en zijn een echte eyecatcher in elke ruimte. Met zo’n vloer maak je echt een statement!

Betonlook

De industriële revolutie is nog niet ten einde! De industriële stijl blijft in 2023 onverminderd populair en de betonlook past hier perfect bij. Betonlook vloeren geven een moderne en stoere uitstraling aan je ruimte. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in diverse tinten en geven een minimalistische en eigentijdse sfeer.

Lichte vloeren

Dat het niet altijd ‘zwaar hoeft te zijn’, bewijst de populariteit in 2023 van lichte vloeren. Wit, lichtgrijs en beige zijn populaire kleuren die een ruimte groter en helderder laten lijken. Deze lichte vloeren passen goed bij verschillende interieurstijlen en zijn ideaal voor het creëren van een frisse en serene sfeer.

Luxe vinyltegels

Luxe vinyltegels winnen snel aan populariteit in 2023. Ze hebben de uitstraling van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, maar hebben de voordelen van duurzaam en gemakkelijk te onderhouden vinyl. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met je vloerontwerp.

Stand van zaken

Voor welke trend je in 2023 ook valt, onthoud dat het belangrijk is om materialen van goede kwaliteit te kiezen voor het beste resultaat. Vernieuw je vloeren en geniet van een prachtige en eigentijdse woning die helemaal bij de trends van 2023 past! Meer en andere vloerinspiratie doe je op in dit blogoverzicht.