Een comfortabele woning

ramen

Hoogrendementsglas oftewel hr++ glas is dubbelglas wat isolerend werkt, het bestaat uit twee glasplaten met een afstandhouder. Vaak wordt een metalen kader gebruikt om de afstand tussen de twee ruiten te garanderen, de randen van het glas zijn door kit afgesloten om van het geheel een eenheid te maken. Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte tussen twee glasplaten met lucht gevuld, bij hr++ wordt er een edelgas gebruikt en is het glas aan één zijde gecoat waardoor de isolatie van het glas nog beter is. Het is een van de populairste glassoorten die tegenwoordig worden gebruikt, het beperkt het warmteverlies en zorgt voor een lagere energienota. 

dubbel glas

Beperkt warmteverlies

Het grootste voordeel wat mensen ervaren door het gebruik van hr++ glas is de goede isolatie. Hierdoor blijft het in de winter lekker comfortabel en behaaglijk warm in huis. Via de ramen gaat in de meeste gevallen de warmte verloren, de coating op de glasplaat zorgt voor een beperking van het warmteverlies. De zonnestralen worden wel doorgelaten en de warmte wordt deels binnen weerkaatst. Omdat er ook gebruik wordt gemaakt van een edelgas is de beperking van warmteverlies nog minder. Hr++ isoleert 2,5 keer zoveel als normaal dubbel glas, het is dus zeker de investering waard om te gebruiken in je woning.

Minder hard stoken

Naast het voordeel dat je minder hard hoeft te stoken, werk je ook mee aan een schoner milieu. Dat de energiekosten ook nog eens omlaag gaan is natuurlijk helemaal mooi meegenomen, 20 m2 aan hr++ glas levert al een besparing op van 120 euro per jaar. Heb je nu nog enkel glas dan is de besparing nog veel groter, in de zomer heb je het voordeel dat het ook verkoelend werkt. Je kunt als je een grote ruit hebt ook een extra zonwerende optie nemen, dit is een coating die de zon nog meer tegenhoudt dan standaard glas.