Een winterharde agave, ook bij ons!

De blauwe agave is een van de meest opvallende agavesoorten. Afkomstig uit de dorre hooglanden van Mexico, is dit een vlezige vetplant die in Mexico commercieel wordt gekweekt als het basisingrediënt voor tequila. Het staat bekend onder vele namen, zoals Agave tequilana of de tequila-cactus (hoewel het een vetplant is, geen cactus).

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de plant meer dan alleen een verbluffend uiterlijk in petto. De siroop van deze plant wordt door velen beschouwd als een beter alternatief voor suiker. Agavenectar is een natuurlijke zoetstof, net als honing, en is een heeft ontstekingsremmende en immuunsysteembevorderende eigenschappen- wat een plant!

Hot stuff in de wereld van tuinontwerp

Er is zoiets aantrekkelijks, zo sculpturaal, zo geometrisch perfect in de vorm van een agaveplant. De gedurfde, sculpturale vormen van de blauwe agave voegt een Zuiderse sfeer toe aan elke tuin. Ook in ons land biedt uw kweker een grote selecties van koude winterharde variëteiten online aan.

Plant de blauwe agave in goed doorlatende grond die dagelijks minimaal zes uur direct zonlicht krijgt. Hoewel deze plant niet kieskeurig is over de bodemgesteldheid, verdraagt ​​hij geen natte voeten. Deze relatief kortlevende plant zal in korte tijd een imposante omvang bereiken. Het is goed bewapend met stijve, naaldscherpe bajonetstekels op de bladpunten, dus plaats het uit de buurt van voetgangers en gebieden waar uw kinderen en huisdieren vaak komen.

Een plant met weinig eisen

Deze plant is zeer efficiënt in het vasthouden en maximaliseren van vocht. De sappige bladeren slaan water op, waardoor de plant droogte kan overleven. Geef de blauwe agave in de winter geen extra water.

Voer de blauwe agave in het vroege voorjaar wanneer nieuwe groei zichtbaar is. Geef het een halve dosis vloeibare mest voor cactussen en vetplanten. Meststof stimuleert de bloei, wat echter het einde aangeeft van de levenscyclus van de blauwe agave.