Essentiële tips voor het versieren van een tuin

Het hebben een mooie tuin is meestal een van de dromen van een heleboel mensen die de zorg voor decoratie of gewoon voor degenen die graag voor planten zorgen en een ruimte willen om in te ontspannen. Het probleem is niet altijd de ruimte. In deze dagen wanneer de huizen en woonruimtes steeds kleiner worden, is een groen huis een uitdaging die elke dag ingewikkelder wordt. Maar het is niet iets om ontmoedigd over te worden, het hebben van een kleine tuin is niet een mission impossible, en we zullen je dit uitleggen (Bron: www.vanvanee.nl).

Kies planten voor je kleine tuin

De keuze van de planten is de eerste grote stap. Het lijkt misschien niet van vitaal belang in de decoratie van de kamer, maar het heeft er alles te maken, omdat de uiteindelijke verschijning direct zal afhangen van die keuze. In dit geval is het noodzakelijk om te zien wat het meest geschikt is volgens het aanbod van trends en ook wat het aanbod is in het tuincentrum. Een ander belangrijk punt is dat je de planten voor deze kleine tuin ook moet verzorgen, aangezien met een klein beetje water en wat onderhoud je tuin lang mooi zal blijven.

Enkele keuzecriteria voor het kiezen van planten zijn: de beschikbare licht, groei, onderhoud, duurzaamheid en basiskenmerken van de plant zelf.

Half-schaduw planten hebben de neiging om interessanter te zijn voor degenen die meer interesse hebben in een wintertuin en zijn meestal ook al bekend van het versieren binnenshuis, zoals: varens, raffia, olifant, Anthurium, Spear van St. George, columélia, Peace Lily en anderen.

Met kleine verticale tuinen moet je rekening houden met het type schaduw dat er is en de blootstelling van planten aan het licht. Als je schaduw in je tuin wilt creëren dan kan je overwegen om een terrasoverkapping te maken in je tuin.