Goedkoop op vakantie in Nederland

luxe vakantiepark nederland

Vakanties behoren ontspannend te zijn, maar vaak zijn ze dat niet meer als je eenmaal beseft hoeveel geld je eraan uitgeeft. Ontspanning betekent rust en geen stress – niet per se vijftien keer uit eten in vijf dagen en alle dure dingen die je ziet aanschaffen totdat je koffer niet meer dicht kan… Veel mensen kiezen met die reden voor een vakantie in eigen land, omdat je daar toch vaak flink wat kosten mee bespaart. Maar als je dan een luxe vakantiepark Nederland kiest, willen de kosten nog wel eens oplopen. Gelukkig kan je ook op een goedkope manier een luxe vakantiepark Nederland huren.

luxe vakantiepark nederland

Timing en planning

Allereerst kan het helpen om buiten de schoolvakanties te huren. De prijzen van vakantiehuizen gaan namelijk vaak omhoog tijdens de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Het gaat soms om een toename tot wel vijfhonderd procent. Dan betaal je gewoon veel meer dan nodig is. Probeer dus buiten schoolvakanties te gaan. Is dat niet mogelijk omdat je nog schoolgaande kinderen hebt? Probeer dan op zn minst buiten het hoogseizoen te gaan en kies dus voor de eerste of de laatste week van de vakantie.
Wat ook kan helpen, is door een midweek te boeken in plaats van een weekend. Want ook voor weekenden geldt dat deze drukker bezocht zijn en vraag en aanbod uitkomen op een hogere prijs.

Type accommodatie en locatie

Los van planning: ook het type accommodatie kan invloed hebben op de prijs. Het zal je wellicht verbazen, maar grote vakantiehuizen zijn vaak per persoon goedkoper dan kleinere vakantiehuizen. Daar heb je misschien weinig aan als je met een groep van vier bent, maar je kan dus proberen om je vakantie te combineren met een andere groep of ander gezin uit je kennissenkring.

Daarnaast kan ook de regio de prijs beïnvloeden. Bepaalde regio’s zijn namelijk erg populair voor het huren van huisjes in de zomer. Denk aan de Veluwe, de waddeneilanden, Drenthe en Zuid-Limburg. Kies dan voor een regio die hier nét buiten ligt, zoals Midden-Limburg of Groningen.