Hoe je een gladde, betonnen afwerking krijgt in je badkamer

Een beton ciré afwerking is een gladde, gepolijste look die wordt bereikt door met een troffel een laag beton op je muren of vloeren aan te brengen. Ciré kan gebruikt worden op zowel nieuwe als oude oppervlakken, en het is een geweldige manier om je badkamer een bijgewerkte look te geven. Badkamer met beton ciré is echt niet moeilijk aan te brengen, maar voordat je aan dit project begint zijn er een paar dingen die je moet weten.


Ciré vs. verf: wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen ciré en verf is dat ciré wordt aangebracht met een troffel in plaats van met een kwast of roller. Dit geeft het oppervlak een gladder, meer gepolijst uiterlijk. Ciré is ook duurzamer dan verf en is bestand tegen schimmel en meeldauw. Het is echter moeilijker aan te brengen dan verf en vergt meer tijd en moeite om een professioneel ogende afwerking te bereiken.

Je oppervlak voorbereiden op het aanbrengen

Voordat je begint is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon, droog en vrij van vuil is. Als je met een oud oppervlak werkt, moet je ook alle losse verf of behang verwijderen. Als je oppervlak klaar is, kun je beginnen met het aanbrengen van de ciré.

Het cirébetonmengsel aanbrengen

Begin met het mengen van het cirébetonmengsel volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Als het eenmaal gemengd is, breng je het met een troffel in gelijkmatige bewegingen op je oppervlak aan. Werk in kleine stukjes, zodat de ciré niet droogt voordat je de kans hebt het gelijkmatig uit te smeren. Als je klaar bent met het aanbrengen van de ciré, laat het dan 24 uur drogen voordat je afwerkingen of kitten aanbrengt.

Conclusie

Het bereiken van een gladde, gepolijste look in je badkamer hoeft niet moeilijk te zijn – met beton ciré kan het zo eenvoudig zijn als 1-2-3! Volg gewoon de tips in deze blogpost en je bent op weg naar de perfecte afwerking voor je ruimte.

Bron: Webshop voor Beton Ciré