HSB wand voor mijn muziekstudio

pexels-la-miko-3616770

Mijn vriendin en ik zijn sinds kort de eigenaar van een hoekhuis in het prachtige Aalsmeer. In ons vorige appartement hebben we regelmatig discussies gehad met de buren, want die klaagden over geluidsoverlast. Ik ben namelijk producer. Dat betekent dat ik vaak bezig ben met muziek en dat er regelmatig andere artiesten en producers over de vloer komen. Daarom hebben we het huis onder handen genomen en een HSB wand laten plaatsen aan de kant waar mijn muziekstudio aan het huis van de buren grenst. We hopen daarmee eventuele onenigheid te voorkomen, maar ik betwijfel of het voldoende demping biedt. Heeft iemand ervaring met dit soort isolatie?

Goede band met de buren

We vinden het belangrijk dat we in dit huis een goede band met de buren opbouwen. Een goede buur is beter dan een verre vriend, zeggen ze altijd. In mijn ouderlijk huis hadden we hele fijne buren en dat was ontzettend handig. We hadden elkaars huissleutel, dus we konden bij de ander aanbellen als we onszelf hadden buitengesloten. Daarnaast zorgden we voor elkaars huisdieren en leenden we af en toe spullen van elkaar. Feestjes waren nooit een probleem, zolang je van tevoren maar aangaf dat het rumoerig zou worden. Ik hoop in dit huis ook een goede band met de buren op te bouwen. Daarom wil ik er graag alles aan doen om mijn muziekstudio zo goed mogelijk te isoleren.

Sparringspartner

Ik ben op zoek naar iemand om mee te sparren over dit vraagstuk. Het liefst iemand die ook een muziekstudio in huis heeft en mij kan vertellen in hoeverre een HSB wand het geluid dempt. Dan weet ik of ik extra isolatiemateriaal moet regelen om op de wand aan te brengen. Het grootste deel van de tijd gebruik ik natuurlijk een koptelefoon, maar er komen meerdere keren per week gasten in de studio en dan is het gewoon veel fijner om de muziek hardop af te spelen. Ik weet dat een HSB wand voor leefgeluiden ruim voldoende isoleert, maar het geluid van een bass is natuurlijk veel sterker. Heeft iemand hier ervaring mee? Stuur me dan een berichtje!