Huisverlichting: stijlen en trends 2021

Een lampenwinkel weet als geen ander dat 2020 op zijn zachtst gezegd een out-of-the-box jaar was en in deze maanden voelen we meer het verlangen om ons thuis goed te voelen. Om woonruimtes comfortabel en op hun gemak te maken, kan elk element een verschil maken. Vooral licht, vooral in deze tijd van het jaar, is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Met dit artikel willen we alvast een blik werpen op de nabije toekomst en de nieuwe trends voor 2021 voor woningverlichting presenteren, voor elke meubelstijl. Een lampenwinkel met experts biedt je themalampen die perfect passen in omgevingen door functionaliteit en esthetiek te combineren.

Een lampenwinkel wil als geen ander dat het plezier herontdekt van thuis blijven door middel van verlichting. Met de stijlen en trends volgens een lampenwinkel voor 2021 kun je inspiratie opdoen om je omgevingen een nieuw licht te geven.

Industriële stijl met vintage metalen kroonluchters

De retro charme van de oude fabrieken en de New Yorkse sfeer van de jaren 50 zullen ook in 2021 in de mode zijn. Om thuis een vintage sfeer te creëren, kies je voor betonnen vloeren, bakstenen muren en meubels met een doorleefde look, zoals rauw houten meubelen of leren banken en fauteuils. De verlichting accentueert metalen kroonluchters met highlights.

Minimalistische stijl met lampen met een essentiële vorm

Minder is meer! Een huis dat de minimale stijl volgt, vermindert het overbodige ten behoeve van de eenvoud en bruikbaarheid in de inrichting. Essentie gaat hand in hand met een nauwkeurig onderzoek van materialen, inrichtingselementen en lichten om opgeruimde ruimtes te verfraaien die worden gekenmerkt door lichte materialen en neutrale kleuren.

Eigentijdse stijl met designlampen

Dicht bij de minimalistische stijl door het gebruik van zuivere en essentiële lijnen, volgt de eigentijdse stijl de technologische avant-gardes, zowel op het gebied van meubilair als verlichting. Om een ​​moderne en tegelijkertijd functionele omgeving te krijgen, raden we aan om voor de bekledingen, neutrale kleuren en accessoires met geometrische vormen de nieuwste generatie materialen te kiezen. Het is mogelijk om deze ruimtes een levendig tintje te geven door middel van vloerlampen met gekleurde lampenkappen,