Ik ga kamperen en neem mee

Hou je van de natuur en wil je nauw in contact komen met je omgeving dan is kamperen iets voor jou! Je maakt niet alleen een diepe connectie met kamperen, maar ontdekt vaak ook de mooiste plekjes. Deze plekjes zou je waarschijnlijk niet ontdekt hebben als je in een hotel zou verblijven. Kamperen heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen, het is daarom ook raadzaam om voorbereid te zijn op je kampeertrip. In dit artikel lees je wat handige spulletjes zijn om mee te nemen en waarom. 

Wat heb je nodig voor je slaapplek?

Het belangrijkste wat je mee moet nemen als je gaat kamperen is natuurlijk je slaapplek en een tent. Zorg voor voldoende ruimte in de tent, hoe groot is afhankelijk van je gezelschap. Een slaapplek tijdens het kamperen is vaak een luchtbed en een slaapzak, het is daarom extra belangrijk dat het comfortabel ligt. Je hebt de juiste tent wanneer die bestendig is tegen water en overige weersomstandigheden, maar ook wanneer die met gemak op te zetten is. Niet alleen de tent moet waterdicht zijn, maar ook de slaapzak en het liefst nog een seizoensgebonden slaapzak. De zomer slaapzakken zijn namelijk een stuk luchtiger dan de winter slaapzakken. 

Overige benodigdheden

Wegwerp dingen zijn vaak handig om mee te nemen als je gaat kamperen, zo zit je niet met vieze vaat en spullen, maar gooi je weg wat je gebruikt hebt en pakt een nieuwe wanneer nodig. Hieronder een voorbeeld van wat spullen die je niet moet vergeten: