Inrichten studentenkamer

Er komt vaak een moment dat kinderen uit huis gaan, meestal tussen de leeftijd van 18 en 23 jaar. Het is goed mogelijk dat de eerste woning van een student geen hele grote woning is. In steden gaat het vaak om niet veel meer dan een kamer van 20 vierkante meter of zelfs minder. Daarom is het van uiterst belang om tijdens het inrichten van de kamer goed gebruik te maken van de ruimte die beschikbaar is in de kamer en geen ruimte te verspillen. Een aantal dingen zijn onvermijdelijk in een kamer en bepaalde dingen zijn wenselijk. Een bed, kledingkast, tafel en stoelen zijn dingen die elke student nodig heeft. Om de ruimte optimaal te benutten is het handig als deze dingen opslagmogelijkheden hebben onder het bed bijvoorbeeld.

Spullen kiezen

Het is ook handig om te gaan voor opties die inklapbaar of opvouwbaar zijn. Denk hierbij aan een bankstel met een voetensteun die onder in de bank zit, zodat er in de kamer zoveel mogelijk ruimte vrij blijft om te kunnen lopen. Dit geldt ook voor tafeltjes en stoelen, de ruimte moet nuttig gebruikt worden. Het is ook handig om een kast te kiezen die langs een groot deel van de muur kan lopen, op deze manier wordt de ruimte naast de muur het meest efficient gebruikt en is er voldoende opslag in de kamer.

Dubbele dingen

Het is ook handing om dubbele dingen te vermijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beddengoed. Dit kan zomaar een groot deel van de kast innemen waardoor er verder minder spullen in de kamer passen. Daarom is het handig om een 4 seizoenen dekbed te overwegen. Met zo een 4 seizoenen dekbed hoeft het dekbed nooit gewisseld te worden en is de temperatuur gedurende het jaar goed in het bed.