Is maatschappelijk vastgoed rendabel?

Waarom zou je als belegger willen investeren in maatschappelijk vastgoed? Is het wel rendabel? Maatschappelijk vastgoed staat voor alle gebouwen of terreinen met een publiek functie, die eigendom zijn van de staat. Zo vallen scholen, sportcentra, zorginstellingen, theaters en andere culturele instanties allemaal onder de noemer maatschappelijk vastgoed. Het investeren in maatschappelijk vastgoed wordt langzaamaan populairder, maar de vraag blijft of het wel rendabel is om in dit type vastgoed te investeren. Ben jij belegger en overweeg je te investeren in maatschappelijk vastgoed? Ben je benieuwd in hoeverre dit rendabel is? Lees dan snel verder.

Rendabel voor gemeenten

Voor gemeenten is het vaak erg rendabel om hun maatschappelijk vastgoed te verkopen aan beleggers. Er zijn een boel redenen waarom gemeenten er steeds vaker voor kiezen om hun vastgoed te verkopen aan beleggers die er geïnteresseerd in zijn. Zeker met de huidige bezuinigingen blijkt verkopen vaak een van de beste opties. Echter staan beleggers niet altijd direct te springen om maatschappelijk vastgoed te komen. Waarom zou je als belegger maatschappelijk vastgoed van de gemeente willen kopen? Is het niet veel rendabeler om ergens anders in te investeren? Er zijn verschillende redenen waarom het erg voordelig kan zijn voor een belegger om maatschappelijk vastgoed te kopen en hierin te investeren. We zetten ze voor je op een rijtje.

Rendabel voor beleggers?

Als belegger is het fijn om aan risicospreiding te doen. Het is daarom verstandig om te investeren in verschillende projecten, omdat je op deze manier je risico’s weet te spreiden. Dit zou een goede reden kunnen zijn om te investeren in maatschappelijk vastgoed. Ook is maatschappelijk vastgoed vaak erg centraal en aantrekkelijk gelegen, wat een boel mogelijkheden biedt. Het professionele vastgoedbeleid van gemeenten maakt daarnaast ook dat het aantrekkelijk kan zijn voor beleggers om hun geld hierin te investeren. Zo zijn er nog meer redenen op te noemen waarom investeren in maatschappelijk vastgoed erg rendabel kan zijn.