Kan je bestaande zonwering elektrisch maken?

Je hebt waarschijnlijk al eens elektrische zonwering gezien, en het is hartstikke handig: je hoeft niet meer aan dat zware ding te draaien om de zonwering in of uit te klappen, en je kan de zonwering ook automatisch in laten klappen als het te hard waait om de zonwering uit te laten stappen. Alleen: jouw eigen zonwering is nog hartstikke goed en het zou dus zonde zijn om die nu al te vervangen. Maar gelukkig kan je met de systemen van bijvoorbeeld www.somfy.nl ook jouw bestaande zonwering elektrisch maken zodat je niet al je zonwering hoeft te vervangen.

  1. Hoe maak ik mijn zonwering elektrisch?

De kans is groot dat jouw bestaande zonwering ook elektrisch gemaakt kan worden, maar hoe doe je dat eigenlijk? Je begint met een bezoek aan een zonweringdealer die motoren voor zonwering verkoopt. Het is namelijk zo dat alle bestaande zonwering net iets anders is waardoor het elektrisch maken ervan niet altijd hetzelfde gaat. Daarom raden we je aan om de dealer om advies te vragen over jouw zonwering. Als je dan een motor hebt kan je ervoor kiezen om zelf de handleiding te volgen en de motor te installeren, maar je kan ook een expert vragen om de installatie voor je te laten doen.

  1. Wat kan je nu nog meer met de zonwering?

We hebben je al over een paar voordelen van elektrische zonwering verteld, maar er zijn er nog veel meer. Zo kan je de zonwering ook automatisch uit laten klappen als het zonnig wordt. Zo voorkom je dat jouw huis snikheet is op het moment dat je thuis komt van je werk. Dit is niet alleen comfortabel, maar het voorkomt ook dat je de airco aan moet zetten, en dat bespaart je weer een hoop van die al te dure energie.