Raamfolie kan ook sfeervol zijn! Maar hoe breng je het aan?

Raamfolie helpt tegen het verminderen van inkijk in je woning terwijl je nog je maximale lichtinval behoudt. Doordat raamfolie gemakkelijk aan te brengen is, heb je eenvoudig en snel al een hip ontwerp op je raam zonder dat je huiskamer er minder gezelliger op wordt. Maar hoe breng je raamfolie aan?

Geen saaie ramen of glazen deuren meer met raamfolie

Raamfolie is gemakkelijk te bewerken. Daardoor kun je het in allerlei vormen en maten aanbrengen. Raamfolie is namelijk in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar, waardoor je nooit meer een saaie spiegel, raam of glazen deur meer hebt in huis.

Hoe breng je raamfolie aan?

Voor het juist aanbrengen van raamfolie hebben we hieronder een aantal stappen op een rijtje gezet waarmee je zeker weet dat je raamfolie mooi is aangebracht.

Stap 1
Wil je raamfolie aanbrengen? Maak eerst je ruit dan grondig schoon.

Stap 2

Teken eerst de bovenlijn op je ruit aan de buitenkant. Dit kan je doen met behulp van een niet-watervaste stift.

Stap 3

Laat de raamfolie aan weerszijden met een strook open. Hiermee komt de raamfolie mooier uit op de ruit.

Stap 4

Knip de raamfolie op de gewenste maat

Stap 5

Voordat je raamfolie aanbrengt, maak dan de ruit goed schoon met wat water

Stap 6

Verwijder een deel van de beschermlaag op de raamfolie en duw deze vervolgens tegen de ruit. Start vanuit een hoek en trek de raamfolie zo door. Zorg ervoor dat de boven- en zijkant samenvallen op de afgetekende lijnen.

Stap 7

Zorg ervoor dat de luchtbellen onder de raamfolie verwijderd zijn. Dit kan je gemakkelijk doen met behulp van een bankpasje of een ramenwisser en een theedoek. Als het water eenmaal verdampt is, zal de raamfolie strak op de ruit geplakt zijn.

Stap 8

Tot slot kun je als de raamfolie goed vast zit, eventueel leuke figuren of patronen eruit snijden met behulp van een hobbymes. Zo maak je zelf jouw persoonlijke raamfolie als decoratie!