Stopcontacten per kamer

Bij het verhuizen, opknappen of bouwen van een aanbouw lijkt er altijd een stopcontact probleem te zijn. Hoeveel moet je er hebben en waar moeten ze zijn, maar ook welke soorten plaats je? Er is geen regel die zegt dat je een bepaald nummer moet hebben of niet moet hebben, maar hier zijn enkele tips om je door het raadsel te loodsen, zodat jij weet hoeveel stopcontacten je nodig hebt en of je gaat voor een opbouw of een inbouw stopcontact

Een huis kopen

Wanneer je op zoek bent om te kopen, zorg er dan voor dat je tijdens het rondlopen rondloopt om een woning te bekijken en vervolgens noteert hoeveel stopcontacten er in elke kamer zijn en waar ze zich bevinden. Soms lijken ze op de meest willekeurige plaatsen te zijn, maar dit is minder een probleem dan als ze er helemaal niet zijn. Door te kijken hoeveel er zijn en hoe oud ze zijn, kunt u een goed idee krijgen van hoe nieuw de elektra is in uw toekomstige droomhuis. Het laatste wat je wilt doen is intrekken en alles volledig opnieuw bedraad krijgen als je dat niet had verwacht. Steeds vaker zie je in woningen een usb stopcontact, maar ook andere soorten stopcontacten voorbij komen. Kijk ook eens naar de stijl van het stopcontact, voor het geval het er erg verouderd uitziet. 

Nieuwe stopcontacten aanleggen

Wanneer je een aanbouw of een nieuwe woning bouwt, zorg er dan voor dat je samen met je elektricien en bouwer afspreekt en nadenkt over de stopcontacten en de stroom in de woning. Er is niets vervelender dan het creëren van een nieuwe droomkamer en dan te ontdekken dat je je meubels niet door de muur kunt duwen omdat je niet hebt geteld hoeveel stekkers er bij de tv-opstelling betrokken zijn.