Verbeter jouw nachtrust met een goed matras

Het hebben van een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je fysieke welzijn, maar ook voor je mentale gezondheid. Mensen die slecht slapen, hebben een verhoogd risico op onder andere diabetes, kanker, beroertes, depressie en ook dementie. Dit kan vervolgens weer tot hogere economische en maatschappelijke kosten leiden. Dus investeer daarom in een goed matras. Ga eens langs bij een beddenzaak, daar kun je echt even goed voelen of een matras goed bij je past of niet. Dit kan bijvoorbeeld bij Beddenwinkel Hengelo. Een goed matras is even een investering, maar zo verklein je wel de kans op slechte nachtrust.

Meet je slaap in een smart bed

Verdiep je bijvoorbeeld eens in een smartbed. Dat is een slim bed, omdat het verschillende functies vervult. Zo controleert het je lichaam terwijl je slaapt. Het bed meet je hartslag en ademfrequentie tijdens dat je slaapt. Ten tweede heeft een smart bed een anti-snurk functie en een Zero G functie, waardoor het voelt alsof je gewichtloos slaapt. Ook heeft een smartbed een massagefunctie. Dit is fijn als je bepaalde spanningen voelt in je spieren, maar ook gewoon ter ontspanning. Bij een smartbed komt ook vaak een bijbehorende app kijken, waarop je allerlei verschillende functies hebt, bijvoorbeeld het zetten van een wekker en het bekijken van je slaap resultaten.

Geen last van drukpunten

Een ander goed matras, dat ook zeker zal bijdragen aan een goede nachtrust, is een waterbed. Dit bed verlicht namelijk drukpunten op je lichaam, waardoor je minder zal draaien en bewegen in je slaap. Het matras neemt ook de vorm van je lichaam aan, waardoor jouw lichaam gelijkmatig wordt ondersteund. Bij een waterbed kun je ook de stabiliteit zelf kiezen. De stabilisatie graad heeft invloed op hoe goed het watermatras dempt. Hoe hoger de stabilisatie graad, des te minder demping, des te beter je lichaam ondersteund wordt. Je hebt verschillende standen van deze stabilisatie graad, waardoor je kan kiezen welke mate van deining het beste bij jou past.