Waarom kiezen mensen voor een pvc vloer

Pvc vloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze voor huizeneigenaren. Het is een vloer die past bij veel verschillende soorten interieuren. In dit artikel zullen we nader ingaan waarom de Pvc vloer zo populair is en waar je rekening mee moet houden bij het kopen van zo’n vloer

Voordelen

Een van de voordelen waarop een pvc vloer het meest wordt gewaardeerd is de sterkte van het materiaal. De vloeren zijn enorm sterk en kunnen veel hebben. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in ruimtes waar veel op wordt gelopen en geschoven zoals een kantoor of een winkel. Naast de sterkte hebben ze ook een duurzaam aspect, namelijk als vloerverwarming en het onderdrukken van geluiden. Hierdoor worden ze tegenwoordig veel gebruikt in moderne huizen en appartementen.

Naast die twee eigenschappen zijn ze ook goed te onderhouden en laten ze geen water door, dus mocht je een glas wijn laten vallen dan kan je het makkelijk wegvegen en komt het niet onder de vloer, waardoor er geen bolling ontstaat. Dit betekend ook dat ze kunnen worden gebruikt voor de wc’s of de badkamer in jouw huis. Daarnaast kunnen ze in allerlei vormen en kleuren worden gekocht, waardoor een pvc vloer altijd bij jouw interieur past

Nadelen

Toch heeft de PVC vloeren ook een aantal nadelen. Om te beginnen ligt de prijs van zo’n PVC vloer een stuk hoger dan laminaat. De prijs per vierkante meter ligt gewoonweg een stuk hoger. PVC is helaas ook niet een heel duurzaam product. Ook storen mensen zich aan de telkens terugkomende patronen in de vloer.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in een PVC vloer, dan moet je is kijken bij de webshop van Martijn de Wit. Martijn de Wit bieden tal van vloeren aan, waardoor de keuze enorm is!