Wat is een bouwkundig rapport?

Wanneer je een huis koopt is het belangrijk dat je een bouwkundig rapport opstelt. Je maakt immers een grote investering wanneer je een huis wilt kopen. Het hebben van een bouwkundig rapport is niet nodig maar wel voor je belangrijk wanneer je een huis koopt. 

Waarom een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig rapport is een onderdeel van een bouwkundige keuring. Bij een bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie uitgevoerd van het huis. Er wordt gekeken naar de conditie van het huis dat je wilt kopen of verkopen. Alle gebreken en onderdelen zoals kosten e.d. worden vastgelegd in het bouwkundig rapport.

Een bouwkundig rapport kan handig zijn bij onderhandelingen. Je kunt dan bij gebreken kijken of de vraagprijs omlaag kan. Je kunt dat geld dan gebruiken om de gebreken te repareren. Het is een goed argument wanneer je een huis wilt kopen.

Wat wordt er in een bouwkundig rapport inhoudelijk gezet?

Alle onderdelen en gebreken worden in het rapport gezet. In het bouwkundig rapport zal voor het achterstallig onderhoud een kostenindicatie worden gemaakt. Je weet precies wat je moet repareren en wat de kosten zullen zijn. Je zult niet voor verrassingen komen te staan want alles wordt nauwkeuring opgeschreven. Alle bevindingen zul je terugvinden in het bouwkundig rapport. 

Van alle gebreken worden foto’s gemaakt zodat je een goed argument hebt wanneer je wilt onderhandelen over de vraagprijs. Een bouwkundig rapport kan nuttig zijn wanneer een verkoper niet de gebreken gemeld heeft. Je kunt dan met het bouwkundig rapport het koopcontract laten ontbinden als er te veel gebreken zijn.

Hoe vraag je een bouwkundig rapport aan?

Een bouwkundig rapport aanvragen gaat gemakkelijk. Je zou het telefonisch of online kunnen doen. Online gaat gemakkelijk en snel. Als je een bouwkundig rapport aanvraagt zal eerst een bouwkundige het huis komen inspecteren. Je krijgt dan al direct een indicatie over de gebreken en kosten van het huis. Dan stelt de bouwkundige het bouwkundig rapport op. Een keuring gebeurd snel. Je hebt met een bouwkundig rapport zekerheid en je weet waaraan je toe bent. Je hebt alles staan in het bouwkundig rapport.