Water lekt uit vaatwasser

3 stappen om lekkage van je vaatwasser te voorkomen

Als er water lekt uit de vaatwasser, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Maar moet je nu een loodgieter bellen of kun je het probleem zelf oplossen? Wat je in ieder geval moet doen, is de stroom naar de vaatwasser uitschakelen of de stekker uit het stopcontact halen. Daarna kun je de hieronder vermelde stappen zetten om het probleem van de lekkende vaatwasser te verhelpen of op te lossen.

Mijn vaatwasser is lek, wat nu?

Als je vaatwasser lek is, is het verstandig om eerst een bak of emmer bij de vaatwasser te plaatsen om het lekkende water op te vangen. Is de lekkage bij de vaatwasser erg groot? Dan kun je het beste contact opnemen met een loodgieter. Als je een loodgieter inschakelt, zal deze eerst de oorzaak van het lek proberen te vinden en vervolgens de benodigde reparaties uitvoeren. Een vaatwasser reparatie kan een aantal redenen hebben, waaronder een losse of lekkende waterleiding, een verstopte afvoer of een defecte afvoerpomp.

Vaatwasser onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je vaatwasser in goede staat blijft, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Er zijn 3 eenvoudige stappen die je kunt nemen om de levensduur van je vaatwasser te verlengen en mogelijke problemen, zoals een lekkage te voorkomen.

Stap 1

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je vaatwasser schoon blijft. Er kunnen zich voedselresten ophopen in het leidingwerk en in de filters van je vaatwasser, wat kan leiden tot een verstopte afvoer. Daarom is het belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken.

Stap 2

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of er geen lekkage is bij de waterleidingen aangesloten op je vaatwasser. Controleer de leidingen en bevestig de verbindingen opnieuw als ze los zitten.

Stap 3

Tot slot is het belangrijk om de gebruikershandleiding van je vaatwasser te raadplegen. Hiermee kun je de juiste stappen volgen om je vaatwasser goed te onderhouden.

Meer keukenblogs

Meer blogs lezen over zaken die in de keuken plaatsvinden? Klik dan op deze link.