Winter is coming

Helaas deze beroemde uitspraak van Game of Thrones hoofd rol speler John Snow is waar. We hebben in Nederland een heerlijke zomer gehad natuurlijk. Het ene hitterecord na het andere is gesneuveld en iedere Nederlander die in eigen land op vakantie ging heeft het heerlijk gehad. Helaas worden de dagen korter en is het buiten grauw en koud. Wanneer je wakker wordt is het buiten nog donker en wanneer je naar huis gaat na werk begint het alweer te schemeren. Om dit aan te pakken heeft Nederland en bijna heel Europa een hele slimme oplossing, de winter en zomer tijd.

De voordelen van de wintertijd

De wintertijd is ingevoerd zodat de lampen in de avond een uur later aan kunnen. Dat het donker is in de ochtend is minder erg als in de avond. De wintertijd gaat daarnaast ook de winterdepressie tegen. Mensen vinden het vervelend dat het wanneer ze terug komen van werk en thuis komen al weer donker is. Het is belangrijk dat mensen enkele zonnestralen mee pakken op een dag om zo de broodnodige vitamine C mee te pakken. Daarnaast heeft de wintertijd ook economische voordelen. Elke dag een uur minder de lampen aan doen scheelt in kosten en is ook een groene oplossing want er worden minder grondstoffen verbruikt. De tegenstanders van de verandering in tijd balen van het feit dat ze om het jaar hun slaap ritme moeten aanpassen. Het aanpassen van het ritme en de bijbehorende gevolgen wegen niet op tegen de voordelen.

Komend weekend gaat de wintertijd in

Komend weekend gaat de klok weer een uur terug. De zogenaamde wintertijd gaat weer in. Dus wanneer jij nog op de dans vloeren van Nora in Rotterdam Centrum naast het Rotterdamse stadhuis aan het dansen bent om 02:59 uur wordt het geen 03:00 uur en tijd om naar huis te gaan maar wordt het weer 02:00 uur en de hoogste tijd om een extra biertje te gaan halen voor jou en je vrienden bij de bar. Sowieso kun je na Nora altijd nog even het licht uit gaan doen bij de Skihut op het feestplein van Rotterdam, Stadhuisplein.