Woonkamer opknappen ideeën

Als u uw woonkamer wilt opfrissen, zijn hier 10 goede ideeën om u op weg te helpen.

Muren en ramen

1. Hang wat nieuwe kunstwerken of foto’s aan de muur. Dit kan een kamer direct opvrolijken en een frisse nieuwe look geven.

2. Update uw raambekleding. Nieuwe gordijnen of jaloezieën kunnen een groot verschil maken in hoe een kamer eruit ziet en aanvoelt.

Maak jouw huis speciaal

3. Voeg wat nieuwe accessoires of meubelstukken toe. Een nieuwe salontafel of bijzettafel kan de uitstraling van een kamer echt veranderen. En als u op zoek bent naar iets dramatisch, kunt u overwegen een opvallend meubelstuk toe te voegen, zoals een fauteuil of bank.

4. Verander het kleurenschema. Een nieuw laagje een likje verf kan een kamer veranderen en het is een makkelijke en relatief goedkope manier om uw woonkamer een geheel nieuwe look te geven.

5. Ruim rommel op. Dit is een van de beste manieren om een kamer er direct ruimer en uitnodigend uit te laten zien. Neem dus de tijd om uw woonkamer op te ruimen en overbodige spullen te verwijderen.

Creëer sfeer

6. Breng wat planten in huis. Planten kunnen helpen om de lucht te zuiveren en ze kunnen ook een vleugje natuur toevoegen aan uw woonkamer.

7. Update uw verlichting. Het veranderen van de lichtarmaturen of het toevoegen van nieuwe lampen kan de sfeer in een kamer echt veranderen. En als u echt voor iets unieks wilt gaan, kunt u overwegen om wat strijklichtjes of feeërieke lichtjes op te hangen. Maak bijvoorbeeld gebruik van vloerlampen.

8. Ontdoe u van oude of verouderde meubels. Als u meubels heeft die er een beetje moe uitzien, is het misschien tijd om ze weg te doen en ze te vervangen door iets nieuws.

9. Voeg wat persoonlijke accenten toe. Uw woonkamer moet uw persoonlijkheid weerspiegelen, dus zorg ervoor dat u een aantal items toevoegt die uniek zijn voor u.

10. Maak er plezier in! Denk eraan, dit is uw woonkamer en het moet een ruimte zijn waar u graag bent. Wees dus niet bang om te experimenteren tot je vindt wat het beste bij je past.

Bron: LampenShopOnline