Hoe werkt een Sanibroyeur toilet en wat zijn de voordelen?

Sanibroyeur toilet

Public toilet

Een Sanibroyeur toilet, ook wel bekend als een vermaler toilet, is een innovatieve sanitaire oplossing die het mogelijk maakt om een toilet te installeren op plaatsen waar traditionele riolering niet haalbaar is. Maar hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Hoe werkt een Sanibroyeur toilet?

Een Sanibroyeur toilet werkt op basis van een vermalerunit die is ingebouwd in de toiletpot of achter de wand gemonteerd kan worden. Wanneer je het toilet doorspoelt, wordt het afvalwater door de vermalerunit geleid. Deze vermalerunit vermaalt de fecaliën en het toiletpapier tot kleine deeltjes, die vervolgens worden gemengd met water tot een fijne suspensie. Deze suspensie wordt vervolgens door een dunne afvoerleiding gepompt naar de dichtstbijzijnde riolering of een afvoerpunt. Dit maakt het mogelijk om het toilet te installeren op locaties waar een traditionele zwaartekrachtafvoer niet mogelijk is, zoals in kelders, zolders of op plekken ver van de hoofdafvoerleiding.

Voordelen van een Sanibroyeur toilet:

1. Flexibiliteit in installatie

Een van de grootste voordelen van een Sanibroyeur toilet is de flexibiliteit in installatie. Doordat het afvalwater vermalen wordt, kan het toilet vrijwel overal worden geplaatst, zelfs op plaatsen waar geen traditionele riolering aanwezig is.

2. Ruimtebesparend

Omdat een Sanibroyeur toilet geen grote afvoerleidingen nodig heeft, neemt het aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een traditioneel toilet. Dit maakt het ideaal voor kleine ruimtes, zoals badkamers in appartementen of onder de trap.

3. Eenvoudig te installeren

Het installeren van een Sanibroyeur toilet is relatief eenvoudig en kan vaak zonder veel bouwkundige aanpassingen worden gedaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten voor arbeid en materiaal.

4. Efficiënte afvoer

Ondanks het vermalen van afvalwater, functioneert een Sanibroyeur toilet efficiënt en betrouwbaar. De vermalerunit is ontworpen om zonder problemen de fecaliën en het toiletpapier te vermalen en af te voeren. Al met al biedt een Sanibroyeur toilet een praktische en efficiënte sanitaire oplossing voor situaties waarin een traditioneel toilet niet mogelijk is. Met zijn flexibiliteit, ruimtebesparende ontwerp en eenvoudige installatie, is het een uitstekende keuze voor diverse toepassingen. Lees ook: Op zoek naar een goede wandcloset?