Maatwerk teakhouten meubelen

Maatwerk teakhouten meubelen is voor veel mensen een mooie oplossing. Want wist je dat je een teak meubel geheel naar wens kunt laten maken zonder daar extra voor te hoeven betalen? De meubel wordt ook nog eens zeer duurzaam geproduceerd en gaat daardoor erg lang mee. Ben je benieuwd hoe zo’n proces in z’n werk gaat? Lees dan snel verder!

De voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk. Je wilt beginnen met een gesprek zodat je exact je wensen uit kunt leggen aan je leverancier. Daarnaast kunnen ze je helpen met het vinden van een juiste stijl, wat helemaal bij je past. Je dient de leverancier zo goed mogelijk uit te leggen zodat ze goed in staat zijn om hun werk te doen.

Vaak wordt er gelijk een schets voor je gemaakt van hoe het eruit komt te zien. Wat handig hieraan is, is dat je zo de verhoudingen kunt zien. Zo kun je zien of de meubels zo groot worden als dat je in gedachten had. Het is zelfs mogelijk om de schetsen op te laten sturen. Zo kun je ze rustig bekijken vanaf je eigen computer. Daarbij krijg je altijd een offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

De productie

Wanneer je akkoord bent gegaan met de schetsen, wordt deze opgestuurd naar de producent. Zij maken jouw meubels en zullen deze zo snel mogelijk opsturen. Je moet vaak rekening houden met langere levertijden omdat producenten vaak uit verre landen komen. Vaak komen ze bijvoorbeeld uit Indonesië en kan het even duren voordat de meubels klaar zijn voor gebruik.